Πρεμιέρες

Πρεμιέρες

Χαριλάου, 21...

Χαρακώματα

Χαρακώματα

Ήμασταν εκατόν...

Τουρνικέ

Τουρνικέ

Έχει κάτι πιτσιρίκια...

Γαλήνη

Γαλήνη

Κάθε τόσο...

Μπελούσι

Μπελούσι

Πριν μια βδομάδα, ο...

Ρομποτάκι

Ρομποτάκι

Δε βρήκα τίποτα στη...

Πειρατές

Πειρατές

Από Ελλάδα είχα...

Ενδοσκόπηση

Ενδοσκόπηση

Το καλοκαίρι του...

Ουάρντα

Ουάρντα

Η ομάδα ήταν στην...

Γιορτούλα

Γιορτούλα

Τι είναι η...

Σόνικ

Σόνικ

Δεν μεγάλωναν με...

Αποτοξίνωση

Αποτοξίνωση

Έως τα τέλη του...

 • Πρεμιέρες

  Πρεμιέρες

  Thursday, 27 July 2017 11:35
 • Χαρακώματα

  Χαρακώματα

  Tuesday, 25 July 2017 08:34
 • Τουρνικέ

  Τουρνικέ

  Thursday, 20 July 2017 21:35
 • Γαλήνη

  Γαλήνη

  Tuesday, 18 July 2017 11:04
 • Μπελούσι

  Μπελούσι

  Monday, 17 July 2017 23:05
 • Ρομποτάκι

  Ρομποτάκι

  Monday, 17 July 2017 08:06
 • Πειρατές

  Πειρατές

  Sunday, 16 July 2017 16:03
 • Ενδοσκόπηση

  Ενδοσκόπηση

  Sunday, 02 July 2017 21:36
 • Ουάρντα

  Ουάρντα

  Sunday, 02 July 2017 13:51
 • Γιορτούλα

  Γιορτούλα

  Friday, 30 June 2017 16:39
 • Σόνικ

  Σόνικ

  Wednesday, 28 June 2017 16:36
 • Αποτοξίνωση

  Αποτοξίνωση

  Monday, 26 June 2017 23:59

keriΉταν οι πιο γνωστοί στραβοστόμηδες της Τούμπας. Πατέρας και γιος, χρόνια μόνιμοι του πετάλου, έφευγαν από το γήπεδο μετά από αγχωτική νίκη του ΠΑΟΚ και περπατούσαν για το σπίτι.

Είχαν περάσει από τα επίσημα, για να κράξουν παίκτες, προπονητές, διοίκηση, δημοσιογράφους και δικούς τους συνοπαδούς, είχαν πετάξει για το έθιμο από λίγες πέτρες στην αστυνομία και τα βανάκια των καναλιών, είχαν δώσει και μερικές σφαλιάρες δεξιά κι αριστερά και γύριζαν με γρήγορο βήμα για να προλάβουν τα αθλητικά στην τηλεόραση.

«Τι φαΐ να ‘χει στο σπίτι, γαμώ την πουτάνα μου μέσα, ρε πατέρα», είπε ο γιος. «Καμιά μαλακία θα έχει φτιάξει η μάνα σου πάλι, ρε πούστη μου, δεν την ξέρεις, να πούμε, δηλαδή ξέρω ‘γώ μια φορά να γυρίσουμε σπίτι και να έχει μπριζόλες, μια φορά, γαμώ την καταδίκη μου, να πούμε, όλο πρασόρυζα και μακαρόνια». «Ρε πείνασα, σε μιλάω, γουργουρίζει το στομάχι μου από το άγχος μέχρι να βάλουμε γκολ». «Σε μένα τα λες; Ρε σε λέω, άμα δε διώξει το ταγάρι που έχει στο μπάγκο και δέκα-δεκαπέντε παίκτες που δεν κάνουνε για τον ΠΑΟΚ και το γυμναστή που όλοι κλατάρουνε από το 70’ και τη διοίκηση που τους έφερε και το χορτάρι αυτόνα που το κουρεύει στραβά και τον μπογιατζή που έβαψε τις πινακίδες και δεν μπορούνε οι επιθετικοί να βλέπουνε τα δίχτυα στο άσπρο φόντο και οι καντίνες που κάνουνε καπνό και ενοχλείται ο παίκτης να ανοίξει για σπριντ, ρε άμα δεν αλλάξουνε όλα αυτά πρωτάθλημα δεν παίρνουμε, ακούς που σε μιλάω, κάθε Κυριακή με το άγχος θα φεύγουμε από το γήπεδο». «Όπως με τα λες είναι, ρε πατέρα, δηλαδή ξέρω ‘γώ μόνο εμείς τα βλέπουμε, να πούμε, όλοι τυφλοί, ρε πούστη μου, στην κερκίδα, γκρινιάρηδες μας λένε και στραβοστόμηδες, γιατί, επειδή λέμε την αλήθεια που πονάει»; «Γάμα τους, γιε μου, μόνο εμείς ξέρουμε μπάλα και την πονάμε την ομάδα, γάμα τους».

Μπήκαν στο σπίτι και η μυρωδιά του κρέατος τους έκανε να ανατριχιάσουν. «Μπριζόλες έφτιαξες»; Ρώτησε ο πατέρας και η γυναίκα του απάντησε γνέφοντας καταφατικά. «Μοσχαρίσιες»; «Χοιρινές»! «Τι χοιρινές, γαμώ την τρέλα μου γαμώ, μια φορά είπαμε να φάμε σαν άνθρωποι και πας να μας χαλάσεις τη μέρα»…. «Μα εσύ έφερες χοιρινές χθες το μεσημέρι»… «Ρε κοίτα να δεις τώρα, ησυχία δεν μπορούμε να βρούμε εδώ μέσα, μια δεν έχουμε κάλτσες να βάλουμε, μια δεν έχουμε να βάλουμε κάτι στο στόμα μας»… «Καλέ ποιες κάλτσες, θυμήθηκες τώρα πριν τριάντα χρόνια μια φορά που»…

Κόπηκε το ρεύμα όπως συζητούσαν στο συνηθισμένο τους ύφος. Όλη η γειτονιά βυθίστηκε στο σκοτάδι, ήταν η τρίτη φορά εκείνο το μήνα που έμεναν χωρίς ηλεκτρικό, από τις εργασίες στον γειτονικό υποσταθμό που είχε πάθει βλάβη. Ακολούθησαν βρισιές και κατάρες για τη ΔΕΗ, την κυβέρνηση, την αντιπολίτευση, τον καιρό, τον ΠΑΟΚ, το τραπεζομάντιλο, η γυναίκα έφερε λίγα κεριά για να μπορέσουν να φάνε, ο άντρας κι ο γιος της συνέχισαν να γκρινιάζουν για τα πάντα, όπως συνήθιζαν κάθε μέρα, μέχρι να πάρει ο καθένας από ένα κερί και να τραβήξει για το κρεβάτι του.

Ο γιος ξάπλωσε, προσπάθησε να διαβάσει για να νυστάξει αλλά δεν είχε όρεξη. Φύσηξε το κερί να το σβήσει και να κοιμηθεί, μα δεν τα κατάφερε. «Χου χου χου», φυσούσε με όλη του τη δύναμη, όμως επειδή ήταν στραβοστόμης δεν έβρισκε στόχο με τίποτα. «Τι κάνεις βραδιάτικα, ρε μαλάκα», ακούστηκε η φωνή του πατέρα του από το διπλανό δωμάτιο. «Δεν μπορώ να σβήσω το κερί, να πούμε, σε λέω, γαμώ την πουτάνα μου μέσα». Σηκώθηκε βρίζοντας ο πατέρας του και πήγε να βοηθήσει. «Καλά, ρε χαμένε, ένα κερί δεν μπορείς να σβήσεις, γαμώ το χοντρό το κεφάλι σου; Πας καλά, ρε, δηλαδή ξέρω ‘γώ θα μας τρελάνεις τώρα, να πούμε»;

Και φύσηξε απαλά, αλλά με στόμφο, για να δει ο γιος του πώς γίνεται, μα ούτε κι αυτός τα κατάφερε. «Χου χου χου», φυσούσε και αναστέναζε και το κερί έμενε αναμμένο. Ο στραβοστόμης πατέρας δεν μπορούσε να κεντράρει και απελπισμένος έχανε την ανάσα του στη μάταιη προσπάθεια να σβήσει τη φλόγα. Ανάμεσα στα βρισίδια τους, ακούστηκε η φωνή της γυναίκας από δίπλα: «Μα με τι παιδεύεστε τόση ώρα, αμάν πια, θέλω να κοιμηθώ». «Δεν μπορούμε να σβήσουμε το γαμημένο το κερί, γαμώ το σπίτι του, γαμώ τον πούστη που το έφτιαξε και όλο του το σόι, να πούμε». Σηκώθηκε η γυναίκα, πήγε δίπλα τους, σάλιωσε τα δάχτυλά και με ένα «τσσς» έσβησε το κερί.

Γουλιά

Γουλιά

Πέρασαν τρία χρόνια από &ta ...

Read more
Επτά

Επτά

«Αααουχμ... Αααου&c ...

Read more
Αφίσα

Αφίσα

Το είχε ξεκινήσει ένας συμμαθητής μας στο σχολείο, κάπου στα 1987-1988. Έκατσε και έστειλε γράμμα στ ...

Read more
Πτήση

Πτήση

Η κούπα σηκώνεται στ& ...

Read more
Πόλεμος

Πόλεμος

Να μας συμπαθάτε, αλλά εμείς έχουμε πόλεμο κάθε βδομάδα. Με κάθε αντίπαλο. Σε «κάθε γήπεδο, σ’ όλη τ ...

Read more
Τεχνολογία

Τεχνολογία

Είχα την τιμή χθες να &si ...

Read more
Οδηγίες

Οδηγίες

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν ανακοινώνει οδηγίες για την ασφαλή μετάβαση και αποχώρηση των φιλάθλων του ΠΑΟΚ για τ ...

Read more
Παπαδόπουλος

Παπαδόπουλος

Δεν ξέρω πόσες εκδρομές έχω πάει, αλλά έχω γνωρίσει πολύ κόσμο τόσα χρόνια στα πήγαινε-έλα (ή «πάνε- ...

Read more
Λάιβσκορ

Λάιβσκορ

Ζωντανή περιγραφή το& ...

Read more
Γαλήνη

Γαλήνη

Κάθε τόσο πετάγετα&iota ...

Read more
Πέταλα

Πέταλα

Πολύς λόγος γίνεται για τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στα αντικριστά πέταλα της Τούμπας, δηλα ...

Read more
Αλήτες

Αλήτες

Σαν σήμερα, στις 2 Οκτωβρίου 1988, ο Λάγιος Ντέταρι κάνει το ντεμπούτο του στο Ελληνικό Πρωτάθλημα. ...

Read more

Θανασάκης

logo